Turen til Frilandsmuseet

Flygtningevenner og Røde Kors arrangerede
fælles Tur til Frilandsmuseet for migranter og flygtninge.

Det var d. 26 maj på valgdagen til EU og midt i Rhamadanen. Humøret var godt hos alle. Vi var sammen, og skulle ud at opleve noget denne søndag. Buschaufføren, der hentede os var venlig, og hans gode humør var smittende. Der var plads til alt og alle i bussen.

Vi kom hurtigt til Frilandsmuseet, og da vi alle var kommet indenfor, samledes vi udenfor og Jørgen fra RK fortalte levende om livet på landet og om det Moderne Gennembrud. Et par gange brød Karin ind og dramatiserede lidt, hvis hun kunne se, at det kneb med forståelsen. Efter den gode fortælling gik vi alle sammen til den første gård. Her var spørgelysten stor og alle, både børn og voksne, fandt interessante ting på gården, som blev kommenteret. Der var rigtige beboere derude i nationaldragter, og børnene på turen kom i arbejde, fordi sådan var det i gamle dage, når børnene var fx 7 år. Pigerne måtte også bære spande ved hjælp af et redskab.

Til sidst var der nogle, der var trætte, og da vi havde været en tur i møllen, fandt vi et dejligt sted at sidde. Der var meget lækkert medbragt mad til dem, der ikke fastede. Der var også is til alle børn. Vi endte i stationsbyen, hvor der var en smedie, der var kommet til museet i 1990. Derinde var fantastiske imponerende maskiner, som nogle var heldige at se i funktion.

Det var en  meget hyggelig tur, fordi vi alle sammen gik sammen på hele turen, og fordi der blev snakket meget på kryds og tværs.

Røde Kors og Flygtningevenner