Tandlægebesøg

Behandling: Det er muligt at få behandling på tandlægehøjskolen. Du kan læse betingelser og muligheder her (engelsk version).

Tilskud: 
Det er meget vanskeligt at skrive generelt om reglerne herom, da kommunen fra sag til sag vurderer, hvor stor en egenbetaling der skal være. Dette er afhængigt af dine månedlige faste udgifter plus en kommunal vurdering i hvert enkelt tilfælde.

tandpleje

Som grundregel foregår det således:

Du henvender dig til en tandlæge, og beder vedkommende udarbejde et tilbud på den tandbehandling, du ønsker, og der er behov for. Derefter sendes tilbudet til din sagsbehandler i kommunen, som får en vurdering af arbejdet hos endnu en tandlæge, og derefter enten bevilliger eller afslår behandlingen.

Du må ikke starte behandlingen, før end du har fået kommunens godkendelse.

At behandlingen er bevilliget/godkendt af kommunen betyder IKKE, at kommunen fuldt ud betaler din tandbehandling, det betyder, at du kan låne pengene, og at kommunen i hvert enkelt tilfælde vurderer, hvor meget du selv skal betale.

Din egenbetaling vil i de fleste tilfælde være nogenlunde sådan her:

For personer under 30 år et grundbeløb på 600 kr. Hertil kommer ca. 35% af restbeløbet. Andelen kan være lidt mere eller lidt mindre. Du kan få en afdragsordning med kommunen.

For personer over 30 år et grundbeløb på 800 kr. Hertil kommer ca. 35% af restbeløbet. Andelen kan være lidt mere eller lidt mindre. Du kan få en afdragsordning med kommunen.

15.04.15