Bo til Leje

Denne vejledning findes i en arabisk version.

Når man flytter i lejebolig, så skal man være opmærksom på, at der skal være en beboermappe for den afdeling man bor i. I beboermappen kan man finde alle informationer om den boligforening, som du bor i.

Beboermappen kan f.eks. indeholde information om husorden, råderetsregler og hvordan man forventes at vedligeholde sin bolig. Der kan også være informationer om vand, varme, tv-pakker og internet.

Da vand og varme er dyrt, er der ofte også vejledninger til, hvordan man sparer på energien og vandforbruget. Eksempelvis, at man bør lukke for varmen inden man lufter ud. Og at det er vigtigt at lufte grundigt ud mindst to gange om dagen for at undgå dårligt indeklima.

vandforbrugAf hensyn til ens vandforbrug og i forhold til almindeligt vedligehold af boligen, er det vigtigt at kontakte viceværten, hvis vandhaner drypper eller toilettet løber. Viceværten vil så sørge for at tingene bliver lavet.

Varme- og vandforbrug bliver aflæst en gang om året, og det acontobeløb, man betaler hver måned over huslejen, bliver reguleret op eller ned afhængig af forbruget. Derfor kan man opleve at få penge tilbage nogle år og andre år at få en ekstra regning. Det er i sær i forhold til ens varmeforbrug, som afhænger af hvor kolde vintre, der har været.

Er der et termostatur på væggen i boligen til at regulere varmen (spørg viceværten om den mulighed er der), så kan man med fordel indstille varmen, så man sænker varmen om natten, og i dagtimerne hvis man ikke er hjemme.